Tips en Voorbeelden

 

Via deze pagina vindt je allerlei tips en trucs. Je vindt er tal van voorbeelden, maar ook andere manier om te schilderen. Bijvoorbeeld knikkerverven. Heb je dat al eens gedaan?

 

Schildertip

In plaats van schilderen met een kwast, kun je ook heel goed schilderen met een spons! Wat ben je daarvoor nodig? Kijk in je keukenkastje of vraag een van ouders/verzorgers om een spons. Knip deze in 4 stukken en schilderen maar. Extra tip: Je kunt ook figuurtjes knippen uit de spons en hiermee stempelen :-)

 

Knoeitip 

Iedere schilder, jong of oud, knoeit wel eens. Om te voorkomen dat er verf in je kleren komt, kun je gebruik maken van een Kliederschort. Deze is verkrijgbaar bij bijv. Hema. Maar je kunt ook iemand vragen om een heel grote (oude) bloes of overhemd, die je omgekeerd aan kunt trekken.

 

Tips voor je houding

Onderstaande schildertip ontvingen we van Natasja Tijhuis.

In Coevorden vindt dit jaar de recordpoging voor het langste schilderij van Nederland plaats. Een heel leuk initiatief waardoor veel kinderen en ouderen samen iets moois maken. Hieronder volgen wat tips voor je houding als je schildert op een doek:

 

  • Zet het werk op een hoogte zodat je arm tussen borst- en ooghoogte het meeste werk kan verrichten.
  • Sta op 2 benen, knieën niet doorgestrekt maar net iets van het slot en de rug recht met het borstbeen iets naar voren en omhoog geheven.
  • Houdt de schouders laag.
  • Houdt wat afstand van je werk. Het liefst zit je met je neus er bovenop waardoor je rug erg wordt gebogen. Door meer afstand te houden wordt het strekken makkelijker.
  • Werk niet te lang in 1 houding, wissel regelmatig af en neem pauzes. En dat is best moeilijk als je enthousiast ergens mee begonnen bent.

Meer tips van Natasja kun je vinden op: https://natasjatijhuis.wordpress.com/