Slotmanifestatie WAK - Het Langste Schilderij Van Nederland

10-06-2012 12:11
 
Coevorden - Zaterdagmiddag presenteerden zich in het kader van de Week van de Amateurkunst diverse instellingen en verenigingen op de Markt in Coevorden tijdens de slotmanifestatie.
 
Voor BSV De Ballast was het de eerste middag waarop gezamenlijk geschilderd kon worden aan het langste schilderij van Nederland. Bestuursleden Emmy Schlepers en Koos Klootsma waren aanwezig om de nodige aanwijzingen te geven.
 
“Vorig week hebben wij tijdens het kampeerweekend de eerste aanzet gegeven” vertelde Emmy Schlepers. “De eerste 45 meter zijn klaar”. Het huidige record van 300 meter staat op naam van een school uit Hillegom. Het doel van BSV De Ballast is om een schilderij van minimaal 500 meter te maken.

“En dat gaat lukken” zegt een enthousiaste Koos Klootsma “Volgende week beginnen de meeste basisscholen in Coevorden te schilderen en in de jeugdweekenden van CSVC en Germanicus wordt er ook aan gewerkt. Ook is de kinderopvang, en zijn de zorginstellingen De Voorde en De Schutse enthousiast om mee te doen”.

Of het de BSV Ballast ook daadwerkelijk lukt zal zaterdag 8 september blijken als de onthulling van het schilderij plaats vind. Het schilderij wordt dan uitgerold vanaf het Stationsplein, door de Friesestraat, over de Markt en de Bentheimerstraat. Het thema van het langste schilderij van Nederland is ‘Kleurig jong en oud’. Zaterdagmiddag zijn er in ieder geval weer enkele meters van het grootste schilderij van Nederland gereed gekomen.
(Foto: Boom regionale uitgevers/ Woltersom Graphics)