Dagblad van het Noorden --> Papieren versie

22-08-2012 16:21

COEVORDEN - Begonnen als grapje, maar het record is in zicht: Coevorden heeft straks het langste Nederlandse schilderij ooit. Meer dan vijfhonderd meter, waarmee het record van Hillegom van 307 meter wordt verpulverd.

Aanstichter van de poging is bestuurslid Monique Sulmann van Buurt- en Speeltuinvereniging De Ballast. "We wilden dit jaar iets geks organiseren. Honderd meter frikadellen eten of met z'n allen een poos op het dak zitten vonden we iets te banaal. Aan het langste schilderij ooit kon iedereen meedoen. Dat hebben we geweten: scholen, zorgcentra, voetbalverenigingen, de drumband; mensen reageerden razend enthousiast. Het thema was 'jong en oud, kleurrijk'. De jongste deelnemer was 9 maanden, de oudste 98 jaar", zegt Sulmann.

De doeken worden momenteel aan elkaar genaaid door Janneke Arends. Op zaterdag 8 september wordt het schilderij vanaf 14 uur uitgerold op de Markt in Coevorden. Op de foto vanaf links Janneke Arends, Petra ter Veen, Monique Sulmann en Rens ter Veen. Foto: Henk Benting