Coevorden vestigd een Nieuw Nederlands Record:

 

Het langste Schilderij Van Nederland is maar liefst 915.35 geworden!!!Buurt en Speeltuinvereniging De Ballast uit Coevorden heeft in samenwerking met scholen en bewoners uit Coevorden een nieuw Nederlands record gevestigd:

Het Langste Schilderij Van Nederland

Al enige tijd werd er Coevorden gewerkt aan deze recordpoging. Basissscholen, scholen in het voortgezet onderwijs, maar ook sportclubs én woon- en zorginstellingen hebben de afgelopen maanden geschilderd, om van deze recordpoging een succes te maken. Het thema van de recordpoging was/is: Jong en Oud, kleurrijk.

 

Alle inwoners van Coevorden (en daarbuiten) waren op zaterdag 8 september naar het marktplein toegestroomd, om getuige te zijn van de onthulling van het schilderij. Het schilderij, opgevouwen in een bus, werd uitgerold door verschillende straten in de binnenstad van Coevorden.

 

De meting van het schilderij werd verricht door Dhr. J. Klootsema, onder toeziend oog van de Burgemeester van Coevorden, Dhr. Bert Bouwmeester. Hij zag er nauwlettend op toe dat de meting op een juiste manier heeft plaatsgevonden. De meting is vastgesteld op 915.35 mtr. Hiermee is het oude record, wat op naam stond van gezamelijke scholen in Hillegom, verdrievoudigd én verpletterd!

 

Alle losse doeken zijn door Janneke Arends aan elkaar genaaid tot een groot en mooi geheel, een megaklus. Het schilderdoek bevatte fraaie kunstwerken, onder wie van diverse basisschoolleerlingen en ook van mevrouw Korvemaker-Zwiers uit Coevorden. Zij was met haar 82 jaar de oudste deelnemende schilder.

 

Zoals zoveel recordpogingen was ook deze als grapje ontstaan, maar is uitgegroeid tot een project waarbij met name de saamhorigheid in Coevorden de boventoon vierde.